reede, 8. märts 2024

11.-15. märts: emakeelenädal

Järgmisel nädalal on emakeelepäev. Tähistame seda koolis nädala jooksul erinevate tegevustega:

1) esmaspäeval kirjutame ilusa käekirjaga ärakirja;

2) teisipäeval toimuvad kuulamisvahetunnid;

3) kolmapäeval kirjutame etteütlust;

4) neljapäeval on muinasjutupäev;

5) reedel vaatame näidendit, mille etendab 5. klass.


Neljapäeval, muinasjutupäeval ootame lapsi kostüümides kooli. Iga laps jutustab raamatust või muinasjutust, mille tegelaseks ta riietunud on. Jutustuse võib ette kanda ka mitmekesi. Julgustan olema loov - võib näidelda, kasutada rekvisiite jne.

teisipäev, 13. veebruar 2024

Klassiväline lugemine


1 raamat õpetaja valikust (märtsi lõpuks)
1 raamat õpetaja valikust (aprilli lõpuks)
1 raamat omal valikul või õpetaja valikust (mai lõpuks)


Õpetaja valik:

S. Väljal „Jussikese seitse sõpra“
S. Maršak „Kaksteist kuud“
E. Valter „Kassike ja kakuke“
E. Niit „Suur maalritöö“
A. Pervik “Kollane autopõrnikas”
E. Raud „Karu maja“
T. Egner “Sööbik ja pisik”
E. Janikovszky “Kui ma oleksin suur”


Kui raamat on loetud, tuleb teha selle kohta lugemisleht: A4 paber, millele laps paneb kirja raamatu pealkirja, autori, peategelased ja joonistab raamatu kohta pildi. Lugemisleht tuleb kooli tuua  ja paneme selle kiirköitja vahele. Nii koostame järgmisel viiel aastal loetud raamatute kohta lugemismapi. Lisaks lugemislehe esitamisele tuleb õpetajale raamatust tulla jutustama. Selleks peab kaasas olema juba eelnevalt valmis tehtud lugemisleht ja loetud raamat.

Alati võib ka rohkem raamatuid lugeda ja tulla neistki õpetajale jutustama. Oma valiku tegemiseks saab kõige suuremat abi raamatukogust, kus ka raamatukoguhoidja oskab lahkelt soovitusi jagada. Raamatu valikul arvestada sellega, et neist vaid üks võib olla trükitähtedes.


laupäev, 10. veebruar 2024

23. veebruar: Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert

23. veebruaril kell 12 toimub Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert Rakvere Kolmainu kirikus, kus ka meie klass esineb. Hommikul toimuvad 3 tundi, kuid kooliasju pole vaja kaasa võtta. Õpilastel palun riietuda pidulikult, kuid soojalt, sest kirikus võib jahe olla. Pärast kontserti pikapäevarühma ei toimu ja lapsed lähevad koju vaheajale. Kontserdile on oodatud ka lapsevanemad.